marathon runners

marathonrunners.nl

  Zoek op site

 

   Neem de juiste stappen

De juiste kleding voor de marathon

In dit geval zijn het de schoenen, en niet de kleren, die de man/vrouw maken. We begrijpen de noodzaak om er modieus uit te zien bij een marathon, maar het belangrijkste is dat je tijd en geld investeert in een goed paar loopschoenen. Vertrouw ons - je zult spijt hebben van het kopen van die dure opvallende broek als je piepend ademhaalt en hapt naar lucht en probeert om onzichtbaar te worden.

Kies de juiste schoen

Goede sportschoenen zijn essentieel bij het hardlopen. Zo essentieel, dat wij er speciale aandacht aan besteden om het juiste paar te kopen.

Gebruik in geen geval andere schoenen dan schoenen die speciaal zijn gemaakt voor het hardlopen. En terwijl wij dit zeggen, gebruik natuurlijk je loopschoenen niet om gewoon in rond te lopen! Een marathon is iets heel anders dan even naar de supermarkt. Je zult ze te snel even aandoen, op andere momenten die niet optimaal zijn voor het gebruik van deze schoenen.

Bezoek een paar winkels die gespecialiseerd zijn in hardlopen en praat met iemand die je kan helpen om de beste keuze te maken. Hoewel de prijs je zal verleiden om bij grotere sportwinkels te kopen, het personeel is vaak slecht geïnformeerd en het aanbod beperkt. Als je naar een kleinere gespecialiseerde winkel gaat, is de kans groot dat iemand spreekt die echt kennis heeft om de juiste spullen te vinden. En natuurlijk de schoenen.

Veel zal afhangen van de vorm van een voet en hoe je land als je rent. Als je een paar oude loopschoenen hebt, is het nuttig die mee te nemen - een onderzoek van de versleten gebieden zullen de expert instaat stellen een goed advies te geven over wat voor type schoen je nodig heeft.

Probeer pas na deze winkels te gaan als hij is een tijdje gewoon rondgelopen hebt, je voeten zijn opgezwollen tot een vergelijkbare grootte als het die bij het hardlopen. Zorg er ook voor dat je schoenen probeert met je eigen sokken. Het liefst de sokken waar je ook de marathon op gaat lopen. Niet alleen zullen zakken van je gebruikelijke dikte je helpen om een beter passende schoen te vinden, maar het is erg vervelend om de sokken van iemand anders te dragen.

Kies de juiste kleding

Wat rest in je prachtige outfit, is comfortabele kleding:

Bij koud weer, draag laagjes. Een T-shirt onder een sweatshirt moet voldoende zijn. Meestal heb je minder kleding nodig dan dat je denkt, om te gaan lopen. In het begin voelt het kil, maar je warmt op zodra je beweegt.

Bij warm weer, draag licht gekleurde kleding. Eventueel een pet om je te beschermen tegen de zon. En vergeet dan ook niet de zonnebrandcrème. De vuistregel is dat er een korte broek en T-shirt in de zomermaanden prima zijn om in te lopen.

Tenslotte, koop een performance-kwaliteitshorloge die tegen een beetje zweet kan. Koop een horloge met een stopwatch functie, en eventueel een timer. Zodat je je tijd bij kunt houden.

Eet goed voor een marathon